• Uniek totaalpakket
  • Verenigingen ontzorgen
  • Maatwerk
  • Kwaliteit voor de beste prijs
  • Alles in eigen beheer
  • Flexibel & snel

Decompacteren

Compactering (verdichting) is een hardnekkig probleem bij kunstgrasvelden. Het decompacteren is daarom een belangrijke specialistische onderhoud methode om deze verdichting van het veld tegen te gaan. Sport Group Holland kan ook deze vorm van specialistisch onderhoud compleet uit handen nemen voor de vereniging.

Decompacteren voetbalveld

Door het compacteren wordt de ‘vrije vezel lengte’ groter, krijgt het kunstgras minder steun, verliest het veld haar demping en verslechterd de afwatering waarbij het water op het veld kan blijven staan. Door de infill regelmatig te decompacteren behouden kunstgrasvelden de gewenste eigenschappen en is het aanbrengen van nieuwe infill minder vaak nodig. De hoeveelheid infill is namelijk gewoon aanwezig, echter in een té compacte vorm. De kwaliteit én de levensduur van de velden verslechteren namelijk door verdichten, mosgroei en te veel water op het veld.

Decompacteren tennisveld

Zoals bovenstaand is uitgewerkt is het borstelen van een veld een onderhoudsmethode om het veld bij te kunnen houden. Als het sportveld ernstig verdicht is moet deze gedecompacteerd worden zonder schade aan het veld en de vezels aan te brengen. Het decompacteren vindt plaats met een speciale machine waarbij twee rollen de infill los maken zonder de ‘backing’ van het kunstgras te raken. De diepte instelling voorkomt vervolgens schade aan de kunstgras mat.

Het decompacteren brengt de volgende voordelen met zich mee:

Draagt bij aan een betere demping;

Meer spelplezier en minder blessures;

Het decompacteren zorgt er voor dat vervuiling / algen / mos zich minder kunnen ‘nestelen’ in het kunstgras en remt hierdoor de aangroei hiervan.

Door het decompacteren wordt de ‘vrije vezellengte’ weer teruggebracht zoals oorspronkelijk bedoeld. Hoe groter de vrije vezellengte is, des te meer slijtage je hebt aan de kunstgrasmat. Bij het decompacteren zullen we de locatie rondom de baseline extra behandelen. Bij het decompacteren van voetbalvelden is het doelgebied van de keeper vergelijkbaar met de baseline van tennis. Waarbij we de intensieve locaties meerdere malen behandelen en tevens in tegenstelde richting van elkaar.

Verlengt de levensduur van de kunstgrasmat.

Het draagt bij aan een betere afwatering doordat het pakket van infillzand minder compact is en het water dus beter tussen de poriën wegloopt.

Het voorkomt vroegtijdig aanvullen met extra infillzand. Het infillzand is namelijk wel voldoende aanwezig, maar is te ver verdicht waardoor er veelal onnodig extra infillzand wordt aangebracht. Dit bespaart tot slot op het aankopen en aanbrengen van infillzand.

Tot slot: de onderhoudsprijzen variëren op basis van reisafstand en het aantal velden. Interesse? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden en de kosten van specialistisch veldonderhoud.

Close-up of a white line on green grass in a soccer field

Bestel uw sport- en spelmaterialen in onze webshop!